Go to Top

deutsch.info+ – disleksija

Opis projekta

deutsch.info+: disleksija

Deutsch.info Intro se osredotoča na nemščino kot pomemben evropski jezik, po katerem se zaradi pomembnega gospodarskega pomena povečuje povpraševanje. Temelji na obstoječem brezplačnem spletnem mestu e-učenja za učenje nemškega jezika – deutsch.info, ki je bilo razvito v petih prejšnjih projektih od 2011-2021.

Cilj našega projekta je učiteljem ponuditi nemška gradiva za strokovni razvoj na področju specifičnih potreb učencev z disleksijo (v obliki spletnega tečaja), da bi učiteljem nemščine ponudili pripravljena gradiva, primerna za delo z otroki z disleksijo in spletnime materiale za individualno uporabo za otroke z disleksijo.

Pričakujemo, da bo to vodilo k večji ozaveščenosti o izzivih, s katerimi se srečujejo šolarji in šolarke z disleksijo pri učenju tujega jezika.

Pričakujemo, da bomo z našim projektom lahko izboljšali položaj učencev in učenk z disleksijo z bolj medprofesionalnim pristopom in učiteljem tujih jezikov bomo zagotavili potrebna orodja za podporo tem učencem in učenkam. Upamo tudi, da bo naš projekt študentom pomagal doseči več zaupanja v svoje sposobnosti učenja jezikov in boljše učne rezultate, tako da jim bo ponudil spletna orodja in metode, ki jim omogočajo, da svoje učenje prilagodijo svojim posebnim potrebam.

Vsi partnerji imajo bodisi tehnično strokovno znanje bodisi strokovno znanje na področjih, ki so potrebna za doseganje ciljev projekta in imajo izkušnje z mednarodnim projektnim delom ter vodenjem nacionalnih in mednarodnih projektov.

Partnerji:
● P1 – Izvori (Kroatien)
● P2 – Univerza v Mariboru (Slowenien)
● P3 – Studio Gaus d.o.o. (Deutschland)
● P4 – Verein zur Förderung legasthener und unter erschwertrn Bedingungen lernender Menschen (Österreich)
● P5 – Inter-kulturo d.o.o. (Slowenien)
● P6 – Osnovna šola Janka Glazarja Ruše (Slowenien)
● P7 – Osnovna šola Retkovec (Kroatien)

deutsch.info/intro

erasmus-logo-high-resolution

Podpora Evropske komisije izdelavi te publikacije ne pomeni odobritve vsebine, ki odraža samo stališča avtorjev, in Komisija ne more biti odgovorna za kakršno koli uporabo informacij, ki jih vsebuje.

Podrobnosti

Financirano s strani Evropske komisije

Obdobje
2021 - 2024

Program
Erasmus+

Partnerji
Studio Gaus (Nemčija), Österreich Institut (Avstrija), Scoala Gimnaziala “Pia Bratianu” (Romunija), Osnovna šola Janka Glazerja Ruše (Slovenija), Vrtec Tezno Maribor (Slovenija), Inter-kulturo (Slovenija)

Uradna spletna stran projekta
https://deutsch.info/dyslexie


Logo_72dpi