Go to Top

Schau hin!

Opis projekta

Različni socialni mediji so za mlade in mlade odrasle danes nekaj povsem samoumevnega in popolnoma so vpeti v njihovo vsakdanje življenje. Tudi pametni telefoni so med mladimi zelo razširjeni, tako da je mlada generacija ves čas povezana na spletu in vpeta v virtualno dogajanje.

Stalna uporaba spletnih medijev pa lahko s seboj prinaša tudi nevarnosti. Spletno nadlegovanje, denimo v obliki sextinga, so oblike mobinga, ki se izvaja preko e-pošte, instant sporočil, klepetalnic ali pametnih telefonov. Ti virtualni konflikti ob tem prodrejo v povsem zasebno okolje posameznika, med njegove štiri stene in s tem žrtvam povsem onemogočijo umik. Poleg tega ostanejo žalitve, zasmehovanje ali neprijetne fotografije v multimedijskem prostoru zelo dolgo ohranjene in žrtev še dolgo zasledujejo.

Naloga Inter-kultura v tem projektu je zato, da kot izobraževalna in kulturna ustanova nudi svetovanje in deluje preventivno.

Projekt se ukvarja s problemom na več ravneh:

  1. Preventiva/izobraževanje na področju digitalnih medijev s pomočjo spletnih učnih enot za pedagoge
  2. Intervencija in zgodnje spoznavanje težav s pomočjo nazornih primerov iz prakse, opremljenih z nasveti za pogovor

Aktivno vključevanje politike za ustvarjanje trajnih okvirov, ki bodo pripomogli k varstvu otrok v digitalnem svetu
erasmus-logo-high-resolution

Financirano s strani evropske komisije

Obdobje
2015 - 2017

Program
Youth in action

Partnerji
Stiftung Medien- und Onlinesucht (Nemčija), Fundatia romano-germana de pregatire si perfectionare profesionala in domeniul constructiilor (Romunija), K Milios and Sia OE (Grčija), Studio Gaus (Nemčija), Edukácia@Internet (Slovaška), Inter-kulturo (Slovenija), Berufsfoerderungsinstitut Oberoesterreich (Avstrija)