Go to Top

kids.deutsch.info

Opis projekta

kids.deutsch.info – aplikacija za učenje nemščine za otroke med petim in osmim letom!

Znanje tujih jezikov postaja vse bolj pomembno. Šolarji bodo v prihodnosti tekmovali v še bolj globaliziranem svetu kot je današnji, zato bodo medkulturna in jezikovna znanja za konkurenčno družbo nepogrešljiva. Pomen nemškega jezika tako v evropskem kot tudi mednarodnem kontekstu nenehno narašča. Zato je skupina strokovnjakinj in strokovnjakov, ki so sodelovali že pri nastanku učne platforme deutsch.info, ponovno združila moči in pripravlja aplikacijo za učenje nemškega jezika, ki je posebej namenjena otrokom starim od pet do osem let. Z uporabo aplikacije se lahko otroci doma in v šoli naučijo osnovnega besedišča nemškega jezika in sicer s pomočjo iger in kratkih filmov. Ponudba je namenjena otrokom, ki se učijo nemško kot tuji ali drugi jezik.

Dandelin je zabavno pravljično bitje, ki otrokom v starosti od 5 do 8 let pomaga pri samostojnem odkrivanju nemščine. Vodi jih skozi teme, ki so za otroke te starosti še posebej zanimive; na voljo so enote Doma, V šoli, V parku. Domiselne risanke uvajajo besedišče, ki ga otroci lahko neposredno vadijo s pomočjo interaktivnih iger. Poleg tega lahko otroci poslušajo preproste pesmi, s pomočjo katerih še dodatno utrjujejo besedni zaklad. Ob uspešno opravljenih nalogah otroke čakajo različne nagrade, denimo kreativna navodila za ustvarjanje ali pobarvanke. Tako se otroci nemško učijo ob igri in oblici zabave!

Tudi učitelji in učiteljice ter starši lahko tukaj najdejo marsikaj zanimivega. Na voljo je 35 učnih enot za šole in vrtce, pripravljenih za nalaganje, ter gradiva za starše, s pomočjo katerih lahko učenje nemščine vgradijo v svoj vsakdanjik.

Kaj lahko najdete:

• Online materiali za učenje in poučevanje v osmih jezikih (nemščina, hrvaščina, angleščina, romunščina, slovenščina, arabščina, ruščina, turščina)
• Moduli za uporabo v vrtcu/šoli/doma
• Učni materiali za učenje nemščine, ki temeljijo na pristopu CLIL
• Vaje v obliki iger, ugank, kvizov itn.
• Kratki filmi, ki temeljijo na vsebini modulov
• Dodatne funkcije, na primer vgrajen slovar

Povezava do spletne strani projekta: https://deutsch.info/dandelin

erasmus-logo-high-resolution

Podrobnosti

Financirano s strani Evropske komisije

Obdobje
2018 - 2021

Program
Erasmus+

Partnerji
Studio Gaus (Nemčija), Österreich Institut (Avstrija), Scoala Gimnaziala “Pia Bratianu” (Romunija), Osnovna šola Janka Glazerja Ruše (Slovenija), Vrtec Tezno Maribor (Slovenija), Inter-kulturo (Slovenija)

Uradna spletna stran projekta


Logo_72dpi