Go to Top

Speak & Learn

Opis projekta

“Speak and Learn”:  Jezikovni tečaji za študente na izmenjavi (17 jezikov držav članic EU na mobilnih napravah)

Zahvaljujoč programom Erasmus, Leonardo in Commenius se mobilnost mladih močno povečuje. Mnogokrat pa so študentje soočeni s težavami pri adaptaciji na novo okolje, saj ne govorijo lokalnega jezika. Po drugi strani nastajajo komunikacijske težave tudi zato, ker v nekaterih državah članicah prebivalstvo ne govori angleškega, nemškega ali francoskega jezika, ki so običajni drugi tuji jeziki v Evropskih šolah. Zato je zelo koristno, da udeleženec programa izmenjave obvlada vsaj osnove jezika države, v katero potuje. Začetek je vsaj znanje osnovnih pravil izgovorjave in najbolj uporabnih stavkov.

Projekt bo zato razvil večjezičen interaktiven avdio-vizualen izdelek za učenje jezikov – „Speak and learn“. Izdelan bo na osnovi jezikov držav, ki sodelujejo v programih Erasmus, Lonardo in Comenius. Izdelek bo uporabnikom omogočal učenje na nivoju A1 in jim nudil dostop do nivoja A2. Bistvo izdelka leži v tem, da se uporabnik ciljnega jezika ne uči skozi tretji jezik (na primer angleščino) ampak direktno na osnovi maternega jezika. Pri razvijanju izdelka bomo upoštevali pedagoško strategijo situacijskega poučevanja tujega jezika z jezikovno imerzijo. Ta pedagoški koncept podpira mobilno učenje in uporabnikov prosti čas, ki ga preživlja v državi gostiteljici izven predavalnic in poleg učenja, izkorišča za kreativno, samostojno in avtonomno pridobivanje znanja tujega jezika. Količina razlag je v tem študijskem izdelku zreducirana na minimum. Izdelek bomo razvili na osnovi treh najbolj priljubljenih platform – iOS, Android in Windows Phone. Ta pristop omogoča, da je izdelek dostopen na tabličnih računalnikih in pametnih telefonih, ki so med mladimi zelo priljubljeni. Izdelek ne zahteva stalne povezave z internetom, zato je uporabniku vedno dostopen. Cilj projekta je, da se mladim, ki potujejo v tuje države s pomočjo programov Erasmus, Leonardo ali Comenius olajša prilagoditev na novo okolje. Naš večjezičen izdelek bo obogatil metodologijo učenja jezikov na osnovi najnovejših mobilnih naprav.

Logos

Podrobnosti

Financirano s strani Evropske komisije

Obdobje
2012 - 2014

Program
Vseživljenjsko učenje

Partnerji
Milos Educational Womens Collaboration for Activities in Tourism , Edukácia@Internet , Agenzia Formazione Orientamento Lavoro Sud Milano, Hasselt University (Center Applied Linguistics), ISQ e-Learning, Pangloss group, Iturbrok S.L., Leeds Metropolitan University, Pera Fine Arts Education Center, Soros Educational Center Foundation, Chamber of Commerce and Industry of Dobrich, Mobi Sloutions

Uradna spletna stran projekta
http://speaklearn.eu