Go to Top

deutsch.info

Opis projekta

Projekt se osredotoča na nemški jezik, ki je vitalnega pomena za gospodarstvo in za sporazumevanje s trgovskimi partnerji ter tako odgovarja na naraščajoče zanimanje za učenje in poučevanje nemškega jezika znotraj Evropske unije. Gre za nadaljevalni projekt, ki nadgrajuje že obstoječi učni portal deutsch.info, ki je bil v letu 2015 na največjem nemškem natečaju izvoljen za spletno stran leta 2015 na področju izobraževanja in kariere.

Brezplačna spletna platforma za učenje nemščine se že vse od zagona leta 2013 razveseljuje velike priljubljenosti in ima že skoraj četrt milijona registriranih uporabnikov iz 155 držav. In število uporabnikov vsak dan raste. Nenazadnje tudi v luči aktualne migracijske situacije in vse večjega števila ljudi, ki prihajajo v Nemčijo in Avstrijo in se želijo naučiti nemško. Interaktivnost in uporabnost sta že vse od začetka vodilni smernici spletnega portala deustch.info, ki poleg raznolikih jezikovnih tečajev na nivojih A1 do B1, ter kmalu tudi B2, nudi informacije o vsakdanjemu življenju in delu v Avstriji in Nemčiji. Z dodatnimi jezikovnimi verzijami v španščini, grščini in madžarščini bo kmalu dosegljiva v 18 izhodiščnih jezikih in tako dostopna večini evropskih državljanov. Partnerji bomo razširili svoj portal tudi tako, da ga lahko uporabijo begunci, ki prihajajo v Nemčijo. Pravkar je v izdelavi arabska verzija portala, beguncem pa so na voljo tudi povezave do različnih informacij, ki jih ob prihodu potrebujejo.

Teme portala se navezujejo na delovno in študijsko okolje in tako koristijo številnim uporabnikom – od starih do mladih vseh izobrazbenih profilov, tako tistim, ki že živijo ali delajo v Avstriji in Nemčiji kot tudi tistim, ki se nemško učijo v svojih domovinah. Tudi Slovenci s pridom izkoriščajo portal – po številu so slovenski uporabniki kar na petem mestu. Mesečno spletno stran iz Slovenije obišče več kot 13.500 ljudi. Portal vsem uporabnikom nudi idealno priložnost, da z boljšimi jezikovnimi kompetencami izboljšajo svoje možnosti na trgu delovne sile ter si razširijo horizonte. Gre za zelo učinkovit in popolnoma brezplačen način učenja nemščine na spletu.

erasmus-logo-high-resolution

Podrobnosti

Financirano s strani evropske komisije

Obdobje
2015 - 2018

Program
Erasmus +

Partnerji
Education@Internet (Slovaška), Studio Gaus (Nemčija), Österreich Institut (Avstrija), WBS Training AG (Nemčija), Mediaost (Nemčija), Fundacja Novinka (Poljska), Fundatia Centrul Educational Soros Miercurea Ciuc (Romunija), Inter-kulturo (Slovenija), Sinirli Sorumlu Bilimsel Araştırmalar ve Uygulama Eğitim Kooperatifi (Turčija), Milos Educational Womens Collaboration for Activities in Tourism (Grčija)

Uradna spletna stran projekta
http://www.deutsch.info/sl/


Logo_72dpi