Go to Top

deutsch.info – didaktizacija

Opis projekta

Projekt se osredotoča na nemški jezik, ki je vitalnega pomena za gospodarstvo in za sporazumevanje s trgovskimi partnerji ter tako odgovarja na naraščajoče zanimanje za učenje in poučevanje nemškega jezika znotraj Evropske unije.

Cilj projekta je razvoj brezplačne spletne strani za učenje nemškega jezika in za brskanje po informacijah o življenju v Nemčiji in Avstriji. Tečaji nemščine so načrtovani za nivoje A1, A2 in B2, pri čemer bo poudarek nivoja B2 na situacijah, ki so pomembne za migrante. Poleg tega bodo na spletni strani na voljo informacije o Nemčiji in Avstriji, njunih kulturah in predvsem praktične informacije, ki se tičejo življenja in dela v obeh državah. Takšne informacije, namenjene ljudem, ki že živijo ali pa želijo živeti in delati oziroma študirati v eni izmed obeh držav so trenutno le težko dostopne. Projekt omogoča dostop do novih jezikovnih učnih vsebin in razvija ter širi nova učna sredstva, vključno s spletnimi tečaji osnovanimi na CEFR in sredstvi za ocenjevanje lastnega napredka učenja. Spletna stran bo vsebovala multimedijske vsebine z interaktivnimi in privlačnimi vajami, bralnimi materiali, zvočnimi in video orodji, tekmovanji, itd. Na voljo bo v devetih jezikih (češčini, angleščini, hrvaščini, italijanščini, poljščini, ruščini, slovaščini, slovenščini, turščini).

Projekt bo omogočil tudi dostop do informacij administrativnega in praktičnega značaja, vključno z dostopom do vzorčnih dokumentov, na primer vzorčnih pisem za različne priložnosti ali administrativnih formularjev pomembnih za migrante. Spletni portal bo namenjen predvsem delavcem in študentom, ki želijo živeti ali že živijo v Nemčiji oziroma Avstriji, v pomoč pa bo tudi učencem, ljudem, ki potrebujejo nemščino v službi, ljudem, ki živijo v obmejnih območjih, kakor tudi turistom in drugim zainteresiranim.

INFORMACIJE ZA MEDIJE:
Splošne informacije o projektu
Evropa se uči nemško v desetih jezikih

erasmus-logo-high-resolution

Podrobnosti

Financirano s strani Evropske komisije

Obdobje
2016 - 2018

Program
Erasmus+

Partnerji
Education@Internet (Slovaška), Studio Gaus (Nemčija), Österreich Institut (Avstrija), Klaipėdos Hermano Zudermano Gimnazija (Litva), Osnovna šola Janka Glazerja Ruše (Slovenija), Inter-kulturo (Slovenija)

Uradna spletna stran projekta
http://www.deutsch.info/sl/


Logo_72dpi